Ткач Разіда Мугаллімовна

Деталі

Основна інформація

alt

Ткач Разіда Мугаллімовна

Кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психосоматики.

Дата народження: 16.10.1963 р. 

Біографічні дані

Ткач Разіда Мугаллімовна народилася 16 жовтня 1963 р. у м. Іжевськ (Росія).

У 1986 році закінчила Вищу комсомольську школу (м. Москва, Росія) та отримала спеціальність викладача історії. У 1992 році після закінчення факультету практичної психології в Удмуртському інституті вдосконалення вчителів (філія МДУ ім. М. В.Ломоносова) розпочала трудову діяльність як практичний психолог та соціальний працівник. З січня 1991 року по сьогодні працює у ВНЗ.

Протягом 2000-2006 рр. брала участь у міжнародних проектах допомоги «дітям вулиці» та розробила ефективну модель психологічної допомоги таким дітям.

В 2005 р. захистила дисертацію та отримала вчений ступень доктора філософії в галузі психології, в 2007 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Психологічна допомога підліткам, схильним до бродяжництва» та отримала вчений ступень кандидата психологічних наук.

Наукові здобутки

Має 23 опублікованих праці, серед них 2 навчальних посібники, 8 науково-популярних книжок та статті у наукових та не фахових вітчизняних і закордонних виданнях:

Основи психологічного консультування: Навч. посіб. – К.: МАУП, 2004. – 152 с. (у співавторстві с Хомич Г.О.)

Основы психологической помощи: пять правил успешной консультации: Учеб. пособие. – К.: МАУП, 2006. – 115 с.: ил.

Сказкотерапия детских проблем. – СПБ: Речь, 2008. – 118 с.

Женские терапевтические сказки: метафора превращения из гусеницы в бабочку. – СПБ: Речь, 2008. – 96 с.

Использование метафоры в терапии скорби. – К: Университет «Украина», 2011. – 131 с.

Ткач Разіда Мугаллімовна розробляє та втілює в практику психологічної допомоги нові методи казкотерапії, є керівником школи терапевтичної метафори «Доктор Сказка», автором асоціативно-символічних карт «Сказка».

Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і знаком «Відмінник освіти України».

 

   

Новини та оголошення  

   

Всього відвідувань  

10028409
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
82
15503
69825
31672
159575
9498396
10028409

Your IP: 3.17.181.21
Server Time: 2024-04-27 00:06:05
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ