Інноваційний семінар «Евалюація науково-освітніх програм для національних меншин»

Деталі

14-15 квітня 2015 року у стінах Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся другий інноваційний семінар «Евалюація науково-освітніх програм для національних меншин» під патронатом професора у галузі зв’язків з громадськістю та комунікації Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій Морітца Гунцінгера. Організатори семінару: Центр евалюації науково-освітніх та соціальних програм (Київ, Україна), ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» та Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова (Київ, Україна), у співпраці з: Міжнародною дослідницькою групою «Ягеллонські культурні студії (Jagiellonian Cultural Studies)» (Краків, Польща), Науковою етносоціологічною школою професора Володимира Євтуха (Київ, Україна) та Факультетом педагогіки, психології та мистецтв Латвійського університету (Рига, Латвія).

Серед учасників семінару відомі європейські науковці та активісти, серед них: Морітц Гунцінгер та Міхаель Руїс (Франкфурт-на-Майні, Німеччина), Єжи Нікоторовіч та Дорота Мішеюк (Б’ялисток, Польща), Лєшик Корпоровіч на Анджей Порембські (Краків, Польща), Рудіте Андерсоне та Івета Кестере (Рига, Литва). Також до обговорення долучилась Голова правління Східно-Європейського інституту розвитку Мрідула Гош, яка понад 10 років працює в українському науковому просторі.

Були обговорені актуальні питання створення державної програми з освіти для національних меншин. Фахівці з провідних європейських університетів презентували успішний досвід полікультурних європейський країн та окреслили можливості його імлентанції до освітнього простору України.

Багатоаспектність розгляду проблеми забезпечили колеги-науковці з України, серед них: Валентина Богатирець (Чернівці), Олег Мазурик (Київ), Сергій Рик (Переяслав-Хмельницький), Володимир Трощинський (Київ), Галина та Юрій Харкевичі (Луцьк) та багато інших.

Ректор ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Віктор Коцур та професор Морітц Гунцінгер відзначили провідних спікерів та активістів семінару медалями та приємними подарунками.

За посиланнями можливо ознайомитись з програмою семінару:

УКРАЇНСЬКОЮ             АНГЛІЙСЬКОЮ

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

   

Всього відвідувань  

9950376
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
4038
8232
23464
26639
81542
9498396
9950376

Your IP: 18.189.2.122
Server Time: 2024-04-19 14:32:59
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ