Ткач Разіда Мугаллімовна

Деталі

Основна інформація

alt

Ткач Разіда Мугаллімовна

Кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психосоматики.

Дата народження: 16.10.1963 р. 

Біографічні дані

Ткач Разіда Мугаллімовна народилася 16 жовтня 1963 р. у м. Іжевськ (Росія).

У 1986 році закінчила Вищу комсомольську школу (м. Москва, Росія) та отримала спеціальність викладача історії. У 1992 році після закінчення факультету практичної психології в Удмуртському інституті вдосконалення вчителів (філія МДУ ім. М. В.Ломоносова) розпочала трудову діяльність як практичний психолог та соціальний працівник. З січня 1991 року по сьогодні працює у ВНЗ.

Протягом 2000-2006 рр. брала участь у міжнародних проектах допомоги «дітям вулиці» та розробила ефективну модель психологічної допомоги таким дітям.

В 2005 р. захистила дисертацію та отримала вчений ступень доктора філософії в галузі психології, в 2007 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Психологічна допомога підліткам, схильним до бродяжництва» та отримала вчений ступень кандидата психологічних наук.

Наукові здобутки

Має 23 опублікованих праці, серед них 2 навчальних посібники, 8 науково-популярних книжок та статті у наукових та не фахових вітчизняних і закордонних виданнях:

Основи психологічного консультування: Навч. посіб. – К.: МАУП, 2004. – 152 с. (у співавторстві с Хомич Г.О.)

Основы психологической помощи: пять правил успешной консультации: Учеб. пособие. – К.: МАУП, 2006. – 115 с.: ил.

Сказкотерапия детских проблем. – СПБ: Речь, 2008. – 118 с.

Женские терапевтические сказки: метафора превращения из гусеницы в бабочку. – СПБ: Речь, 2008. – 96 с.

Использование метафоры в терапии скорби. – К: Университет «Украина», 2011. – 131 с.

Ткач Разіда Мугаллімовна розробляє та втілює в практику психологічної допомоги нові методи казкотерапії, є керівником школи терапевтичної метафори «Доктор Сказка», автором асоціативно-символічних карт «Сказка».

Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і знаком «Відмінник освіти України».

 

   

Всього відвідувань  

10008747
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
27300
13438
50163
31672
139913
9498396
10008747

Your IP: 3.144.230.82
Server Time: 2024-04-25 18:00:27
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ