Кафедра політико-психологічних проблем суспільного розвитку

Деталі

 

Новини

Про кафедру

Кафедра політико-психологічних проблем суспільного розвитку була створена 1 грудня 2011 року в структурі Інституту соціології, психології та управління Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова з метою забезпечення підготовки фахівців з політичної психології та практичної політики.

З дня створення кафедру очолює доктор психологічних наук, доцент Андрущенко Т. В.

Андрущенко Т.В. є старшим науковим співробітником Інституту вищої освіти НАПН України. Автор понад 30 наукових публікацій, серед яких індивідуальна монографія «Ціннісний дискурс цивілізацій» та 22 статті у фахових виданнях з філософії та політології.

Перспективи розвитку кафедри пов'язані із недостатністю вивчення політико-психологічних проблем в суспільстві. Відтак наукові інтереси кафедри поширюються на вивчення психології влади, її впливу на особистість лідера та населення, дослідження психологічних аспектів політики, психологічний супровід політичних кампаній, іміджмейкерство, аналіз політичних настроїв населення тощо.

Кафедра забезпечує викладання низки навчальних дисциплін, що розроблені з урахуванням МРС, зокрема: «Основи політичної психології», «Сучасні політичні психотехнології», «Психологія іміджу і піару», «Психологія політичної влади», «Психологія електоральної поведінки», «Психологія масових явищ», «Психологічне консультування в політичній психології», «Психологія лідерства», «Психологія масової свідомості», «Психологія еліти», «Психологія політичної пропаганди» та інше.

Кафедра володіє потужним потенціалом для здійснення наукових розвідок у політико-психологічній сфері. Викладачі кафедри активно займаються науковою та викладацькою діяльністю, мають практичний досвід в суміжних сферах діяльності.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

Кафедра політико-психологічних проблем суспільного розвитку здійснює наукову діяльність відповідно до наукового напряму: «Теорія та технологія навчання і виховання в системі освіти», наукової проблеми: «Методологія підготовки політичних психологів в системі вищої освіти», та теми: «Актуальні проблеми підготовки політичних психологів у ВНЗ». Згідно з науковим напрямком та темою викладачі кафедри працюють над підтемами: «Політико-аксіологічні детермінанти цивілізаційного розвитку» (док. пс. н.., доц. Андрущенко Т. В.); «Соціально-психологічні особливості становлення професійної кар’єри психолога» (канд. пс. н., викл. Іванеко Ю.В.); «Особистісні детермінанти успішності професійної творчої діяльності представників професії типу «Людина – художній образ» (викл. Ісаєнко В.В.); «Особистісний компонент у підготовці політичного психолога» (канд. пс. н., доц. Паньковець В.Л.); «Ціннісні детермінанти розвитку професійного мислення майбутніх психологів» (викл. Романова Ю.В.); «Вплив засобів масової інформації на становлення моральних цінностей підлітка» (викл. Співак Д.М.); «Проблема пошуку сенсу життя в ранній юності» (викл. Усачова Л.В.).

КУЛЬТУРНЕ ЖИТТЯ КАФЕДРИ

Протягом всього часу свого існування члени кафедри політико-психологічних проблем суспільного розвитку брали активну участь у культурному житті Інститут соціології, психології та соціальних комунікацій.

Так, зокрема, кафедра повним складом спільно зі всім колективом інституту відмітила  5-річчя цього прекрасного закладу, яке відбулося в травні 2012 року. Члени кафедри приймають активну участь у святкуваннях Міжнародного жіночого дня (8 березня), Дня захисника Вітчизни (23 лютого). Також не обходять стороною кафедру та її членів і свято Нового Року (1 січня) та Різдва Христового (7 січня). Також завдяки дирекції та профкому члени кафедри мали можливість відвідати Шевченківський національний заповідник «Тарасова гора». 

ЗВ'ЯЗОК КАФЕДРИ З ПРОВІДНИМИ УСТАНОВАМИ УКРАЇНИ

Кафедра підтримуєнавчальні та наукові зв’язки з провідними установами України: Інститутом вищої освіти НАПН України, Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень НАН України, Інститутом психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України, Академією муніципального управління та іншими навчальними і науковими закладами. 

СПІВДРУЖНІСТЬ КОЛЕКТИВУ І СТУДЕНТІВ.

Викладачі кафедри та студенти інститут мають досвід взаємодії по проведенню спільних заходів як під час навчальної так і поза навчальною  діяльністю. Так, члени кафедри та студенти приймали активну участь (волонтерська діяльність) у роботі з міжнародними гостями під час проведення в Україні міжнародного чемпіонату з футболу – «ЄВРО 2012».

В поза навчальний час викладачі кафедри організовують дозвілля нашим студентам з метою їх культурного та духовного збагачення. Так, зокрема, викладачами спільно з студентами було організовано відвідування Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка, Національного будинку органної та камерної музики України, Міжнародного фотоконкурсу «День», Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Арт-центру галереї Віктора Пінчука, тощо.

Проводяться нестандартні навчальні проекти, наприклад - "творчий кросворд", зі студентами спеціальності «Історія. Країнознавство. Туризм» з дисципліни «Вікова та педагогічна психологія». Метою даної індивідуальної роботи було ознайомлення та закріплення знань студентів з даної дисципліни.

Студентам

Контакти

Адреса: м. Київ, вул. Саратівська, 20; кімната 204

Телефон: 044-4-222-639

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

   

Новини та оголошення  

   

Всього відвідувань  

9952922
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
6584
8232
26010
26639
84088
9498396
9952922

Your IP: 3.149.26.246
Server Time: 2024-04-19 23:34:25
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ