Московічі

Деталі

Серж Московічі (справж. ім'я Сруль-Ерш Москович; p. 14 іюня1925) - французький психолог, автор робіт у галузі соціальної психології; голова лабораторії соціально-психологічних досліджень у Вищій школі соціальних досліджень при Паризькому університеті.

З 1963 року президент Європейської асоціації Експериментальної психології, з 1979 року директор Європейської лабораторії Соціальної психології, яку він заснував у 1975 році.
Серж Московічі народився під ім'ям Сруль-Ерш Москович в волоському місті Бреїла в сім'ї торговця зерном. Виріс у Кагулі на півдні сусідньої Бессарабії, яку згодом вважав своєю батьківщиною [1]. У середині 1930-х років родина переїхала в Галац, а потім до Бухаресту, де виключений в 1938 році з ліцею чинності нововведених антисемітських законів Москович поступив вчитися на механіка в професійне училище «Ciocanul».

У 1939 році став членом Румунської комуністичної партії. Під час війни як єврей був інтернований у табір на примусові будівельні роботи, з 1944 року (після звільнення) працював зварником на бухарестському заводі «Malaxa». У наступному році був арештований в Араді за підозрою в участі в підпільній сіоністської організації, переведений для суду в Тімішоару. У 1947 році Москович нелегально виїхав з Румунії і після короткочасного перебування в таборі для біженців в Італії оселився в Парижі, де закінчив Сорбонський університет.

Син Сержа Московічі, П'єр Московічі (р. 1957) - міністр з європейських справ в уряді Ліонеля Жоспена, віце-президент європейського парламенту (з 2004 року).

   

Новини та оголошення  

   

Всього відвідувань  

10040776
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5937
6512
82192
31672
171942
9498396
10040776

Your IP: 3.145.60.166
Server Time: 2024-04-28 19:42:25
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ