Слєпцов Анатолій Ілліч

Деталі

Основна інформація

slepcoc

Слєпцов Анатолій Ілліч

Доктор технічних наук, професор, професор кафедри управління та євроінтеграції.

Дата народження: 11.01.1945 р.

Викладає наступні дисципліни: Менеджмент організацій, Управлінське консультування.

Біографічні дані

Народився 11 січня 1945 року. У 1961 році закінчивши школу, пішов працювати учнем електрослюсаря, електрослюсарем, вступив на вечірнє відділення (через два роки перейшов на денне відділення) Донецького політехнічного інституту за спеціальністю «Автоматика і телемеханіка», який закінчив у 1967 році з відзнакою. 

Тривала практика і стажування в Науково-дослідному інституті управляючих обчислювальних машин сформувала знання як фахівця з інформаційних технологій. У 1966-67 роках А.І. Слєпцов брав участь в створенні комп'ютерних мереж, тому досконально розуміє сучасні мережеві технології.

Участь у дослідницьких проектах дозволила захистити в 1974 році кандидатську дисертацію за спеціальністю «Автоматизація технологічних процесів і виробництв з застосуванням в гірській справі». Інші практичні застосування були пов’язані з моделюванням процесів управління в енергетиці на гібридних аналого-цифрових обчислювальних системах. Це були роботи, які виконувалися в Інституті проблем моделювання в енергетиці спільно з академіком АН України М.М. Куликом, під керівництвом академіка АН України Г.Є. Пухова.

У 1981 р. у США була перевидана наукова стаття «Декомпозиция оптимизационных задач с интегральным критерием качества на основе использования локальных функционалов», написана за деякими матеріалам кандидатської дисертації, і раніше була опублікована в журналі Академії наук СРСР «Автоматика і телемеханіка». Це був один з небагатьох наукових журналів, який перевидавався в США.

Нова тривала серія дослідницьких проектів і розробок завершилася захистом в 1989 році докторської дисертації в інституті Кібернетики ім. В.М. Глушкова. Тема роботи: «Формальные модели и эффективная организация процессов в распределённых управляющих вычислительных системах гибкой автоматизации» Доктор технічних наук (1990). Науковий консультант – академік Борис Миколайович Малиновський, один з авторів перших вітчизняних управляючих обчислювальних машин. Появі дисертації сприяли спільні наукові проекти з відділенням академіка В.І. Скурихина. На дисертацію був отриманий відгук провідного підприємства – Обчислювального центру Сибірського відділення АН СРСР. У дисертації узагальнювався досвід виконання спільних проектів з Інститутом кібернетики АН України, Науково-виробничим об’єднанням ім. С. П. Королева, НДІ Комплексної автоматизації, підприємством Топаз, що випускало знамениті Кольчуги, Ульяновським авіапідприємством, підприємством Моторсіч та ін.

За спеціальним дозволом Вищої атестаційної комісії СРСР дисертація представлялася в комплексну раду Інституту Кібернетики з двох спеціальностей «Автоматизовані системи управління» і «Обчислювальні машини, системи і мережі». Аналог цієї спеціальності по класифікації в Україні – «Автоматизовані системи управління і прогресивні інформаційні технології».

Одночасно з науковою діяльністю А.І. Слєпцов працював доцентом, професором, завідувачем кафедри прикладної математики і інформатики Донецького національного технічного університету. Професор (1991). Отримання докторському ступеню дозволило відкрити в Донецькому національному технічному університеті спеціалізовану раду по захисту кандидатських дисертацій по комп'ютерним наукам.

Став ініціатором створення в Донецькому національному університеті спеціалізованої ради по захисту дисертацій за спеціальністю «Автоматизовані системи управління і прогресивні інформаційні технології», де був членом спеціалізованої вченої ради.

Після захисту докторської дисертації в наукових журналах України, США і Європейського Союзу були опубліковані ряд наукових статей з розвитку теорії мереж Петрі і безперервній логіці, новим моделям мережевого планування і управління на основі нечіткої математики. Запропонований в них новий метод нечіткого мережевого планування і управління зацікавив фахівців Ben-Gurion International Airport. За посиланнями на наші публікації відоме використання цього методу китайськими ученими в управлінні рухом морських суден, в навчальному процесі та ін.

Брав участь у виконанні ряду дослідницьких проектів, таких як «Моделювання керованої динаміки підводного апарату (типу торпеди)», «Моделювання аварійних режимів в енергосистемі з атомними електростанціями».

З 2007 року працює професором кафедри управління та євроінтеграції Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Наукова діяльність пов’язана з розвитком методів ухвалення рішень в складних системах з суб’єктивними і нечіткими даними. З цієї тематики підготовлена серія з трьох монографій.

Як розвиток теорії ключових чинників успіху в менеджменті запропонований метод пошуку і використання ключових ланцюжків чинників успіху в аналітичній мережі процесів управління, спрямований на ухвалення ефективних багатокритерійних рішень. Ця перспективна методика прийняття рішень була представлена в доповіді на традиційній міжнародній науковій конференції з теорії прийняття рішень, яка проходила в Чилі (2007).

Список наукових публікацій перевищує 150 назв наукових статей і десяток монографій.

Для студентів магістрати НПУ імені М.П. Драгоманова підготовлені і прочитані курси: «Менеджмент організацій», «Управлінське консультування», у тому числі для дистанційної форми навчання спеціальності «Управління навчальним закладом» ОКР «магістр» через Інтернет. Розроблені і читаються курси лекцій, зокрема: «Теорія управління», «Інформаційні системи в менеджменті», «Моделювання систем», «Проектування операційних систем», «Теоретична і прикладна інформатика», «Дискретна математика» та ін.

Серед захоплень: наукова творчість; подорожі; вивчення історії, і її зв’язки з історією роду Слєпцових, в чому особливо допомагає Internet.

   

Новини та оголошення  

   

Всього відвідувань  

10040722
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5883
6512
82138
31672
171888
9498396
10040722

Your IP: 3.138.122.195
Server Time: 2024-04-28 19:38:26
   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Вхід  

   
© ALLROUNDER

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

Сайти, які підтримуються службою порталу


НПУ імені М.П.Драгоманова
Факультети
Інженерно-педагогічний факультет :: Історичний факультет :: Факультет іноземної філології :: Факультет інформатики :: Факультет менеджменту освіти та науки :: Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського :: Факультет педагогіки та психології :: Факультет політології та права :: Факультет природничо-географічної освіти та екології :: Факультет психології :: Факультет соціально-економічної освіти та управління :: Факультет спеціальної та інклюзивної освіти :: Факультет української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка :: Факультет фізичного виховання, спорту і здоров`я :: Факультет філософії та суспільствознавства :: Фізико-математичний факультет
Кафедри
Кафедра педагогчної творчості :: Кафедра педагогіки, теорія та історії педагогіки :: Кафедра методики викладання російської мови та світової літератури :: Кафедра етики та естетики :: Кафедра управління та євроінтеграції :: Кафедра філософії :: Кафедра інформатики
Персональні сайти
Андрущенко В.П. :: Бех В.П. :: Жалдак М.І. :: Борисенко В.Й. :: Франчук В.М. :: Франчук Н.П.
Інші сайти
Асоціація випускників :: Система управління електронними курсами НПУ :: Система управління електронними курсами інституту інформатики :: Система управління електронними курсами інституту інформатики (студенти) :: Простір гуманітарної комунікації :: Лабораторія археологічних досліджень :: Кабінет-музей М.П.Драгоманова :: Україна і становлення конституціоналізму в Європі :: Центр культури. НПУ